Home Serveis Projectes Blog Equip

Alça les teves copes al COTA 2024: el festival de vins d’altura torna a Mediona.

El festival que eleva els vins d’altura a nous horitzons. La Masia la Torreta de Mediona, serà de nou l’escenari, el pròxim dissabte 25 de maig de 12 a 20 h. Un total de 18 cellers expositors celebraran la sisena edició del COTA 2024. A la festa s’hi sumen un any més, la gastronomia en format food truck, els tastos entre vinyes i les actuacions musicals en directe.
Alça les teves copes al COTA 2024: el festival de vins d’altura  torna a Mediona.

La Vall de Mediona, dimecres 22 de maig de 2024. - Torna el COTA:  el Festival de Vins d’Altura que promet una experiència vinícola inoblidable. Després d’un aclamat èxit en les seves
edicions anteriors, el COTA, retorna aquest 2024 a la mateixa ubicació privilegiada de la Masia La Torreta del terme de Mediona, a l’Alt Penedès, que es consolida com a seu privilegiada d’aquesta jornada que celebra el vi com a protagonista.

 

El que fa únic aquest festival és l’altura de les vinyes dels cellers participants, amb 18 d’ells que superen o igualen la cota dels 500 metres sobre el nivell del mar. Enguany els cellers confirmats són: Can Vich, Joan Segura Pujades, Joan Grill, Bodega La Divisa, Montrubí, Parés Baltà, Clos Costela, Grapissó, Les iaies, Celler Vilalta Pere, Mas LLossanes, Cal Mandrat, Cota 500 Mediona, Bruma de l’Albi, Celler del Miracle, Pla de Morei, Baluard Montseny i Mas Rodó.

 

La festa també compta amb la participació de la DO Costers del Segre i Lagravera, que ofereixen tastos singulars a la vinya amb places limitades. La primera convida a una degustació de vins d’altura que van guanyar els premis de la DO Costers del Segre de l’edició 2023, mentre que la segona ofereix un tast de dos vins monovarietals de merlot i ull de llebre d’unes vinyes a 700 metres d’altura i amb l’objectiu que els assistents facin els seus propis cupatges.

 

Com a novetat, han organitzat una gimcana a la vinya. Hi haurà 4 vins distribuïts per la vinya i cada participant rebrà un sobre amb unes pistes sobre aquests. Es tastaran els vins sense saber quin és quin, i hauran d’esbrinar diversos aspectes com ara l’estil de vi, el celler, l’any de producció o les varietats utilitzades. Totes les entrades pels tastos estan exhaurides.

 

La part sòlida de la festa la firmen diferents  food trucks que ompliran Mediona, del millor street food. La música també és un punt destacat del festival amb tres grups en directe que amenitzaran l’esdeveniment durant tot el dia.  A les 14.00h, el Quartet jazz, Aura Mauri, veu. Biel Harper, piano, Juan Pastor, contrabaix i Adrià Claramunt, bateria. A les 17.00h, Vinguenvà. grup de pop-rock que combina cançons pròpies amb versions, i a les 19.00h, Mark Thunder. DJ Vinils Country, Blues, Rock’n’Roll.

 

No hi ha millor lloc per viure i gaudir del vi que la Vall de Mediona. Vine i descobreix-ho!

 

Com funciona.

Per accedir al festival, s’haurà d’adquirir el BONOVI (21€) a través de la mateixa web. Aquest tiquet dóna accés al festival, als concerts, als tastos (amb reserva prèvia), inclou la copa i també 18 microtastos per poder degustar un vi de cada celler i així descobrir-los tots. És una proposta original que busca que l’assistent tasti tots els cellers de la fira a través d’un recorregut pels diferents espais de la masia. També es poden comprar els vins, directament als cellers.

 

La Vall de Mediona. Viu-la!

Mediona se situa entre la cota 300 i 781 i, ha estat històricament, una zona vitivinícola, de viticultors que han sabut adaptar-se a les condicions derivades d’unes vinyes d’altura. El projecte organitzat per 3 emprenedors de la Vall de Mediona, el sommelier Xavi Viles, l’enòleg LLuís Vich i l’empresari Joan Segura, torna a comptar amb l’agència de comunicació Vilateral en la producció i comunicació, i l’estudi de disseny Bildi en la gràfica.

 

Article de: Patrícia de Golferichs.
Fotos de: Equip de Vilateral Comunicació.