Home Serveis Projectes Blog Equip

La segona edició del COTA és una realitat

El festival de vins d’altura de Mediona es posiciona com una de les primeres fires de vins després de la finalització de l’estat d’alarma. L’edició 2021 tornarà a tenir lloc a la Masia la Torreta, al nucli de cases noves de Mediona, el pròxim dissabte 29 de maig de 12h a 21h. Una segona edició amb 14 cellers convidats, música, gastronomia i tastos. L’esdeveniment #covidfree respectarà totes les mesures de seguretat necessàries.
La segona edició del COTA  és una realitat
 
El COTA serà un dels primers festivals de vins en celebrar-se, després de finalitzar l’estat d’alarma. Una edició 2021 amb l’aforament limitat, i que ha ampliat tots els seus espais, per poder mantenir les distàncies de seguretat recomanades. 
 
La fira de vins d’altura al terme de Mediona, a la comarca de l’Alt Penedès, torna a tenir una gran diversitat de cellers amb vinyes a partir de la COTA 500. Un esdeveniment a l’aire lliure que també incorpora música en directe al llarg de tot el dia, amb artistes de la Vall de Mediona, una proposta gastronòmica i tastos dirigits enmig de la vinya. 
 
Aquesta segona edició compta amb un cartell de grandíssim nivell amb 16 cellers que es sumen al festival. 13 d’ells són del Penedès, però també hi ha presència d’altres zones de Catalunya. Can Vich, Caves Joan Segura, Can Sumoi, Grapissó, Àrid vins, Tayaimgut, Mas Rodó, Penedès 500, Cota 500, Varietal 500, Les Iaies, L’Enclòs de Peralba, Montrubí, Carisma, Terrer de Pallars i Comalats, són els confirmats del COTA 2021.
 
A més, l’edició d’enguany rebrà uns convidats d’honor. La DOP Cebreros visitarà el COTA i dirigirà un tast de vins d’altura enmig de la vinya, a les 17.00h. Una DOP ubicada al sud-est de la província d’Àvila i que elabora vins amb varietats com el albillo real o la garnatxa negra. 
 
Els altres dos tastos estaran conduïts pel sommelier Xavi Viles: a les 11h es farà un tast de Parellades 100%, una de les varietats reines de la Vall de Mediona, i a les 13.00h, un tast del Club de Vins Ametller Origen amb un recorregut per 4 cellers catalans. Per participar, només cal escriure a vinc@cotavins.cat per reservar plaça. El preu del tast s’inclou amb l’entrada i va en funció de l’ordre d’inscripcions amb un aforament limitat.
 
En paral·lel, aquest any hi haurà 4 propostes gastronòmiques per a tota la família que s’oferiran al llarg de tot el dia - pizzes al forn de carbó de la mà de El Fornet Vermell, plats casolans de l’àvia a càrrec de la botigueta del mig 
 
El programa musical el marcaran 2 grups de música: Erin Corine & quartet amb un concert programat a les 14.00h amb el millor jazz. Directe de Chicago ens arriba aquesta artista afroamericana i llicenciada a la prestigiosa University of Illinois Urbana-Champaign School of Music i l’acompanyaran Marc Ayza a la bateria, Txema Riera a l’orgue i el reconegut medionenc Roger Mas al piano. A la tarda, a les 18.00h, el grup Crom Acústics farà versions de pop-rock en català i en anglès.
 
Com funciona

Per accedir al festival, s’haurà d’adquirir el BONOVI (15€) a través de la mateixa web. Aquest tiquet dóna accés al festival, als concerts, als tastos (amb reserva prèvia), inclou la copa i també 16 microtastos per poder degustar un vi de cada celler i així descobrir-los tots. És una proposta original que busca que l’assistent tasti tots els cellers de la fira a través d’un recorregut pels diferents espais de la masia. Un cop fetes les 16 microdegustació, es podrà demanar vins a copes directament al celler amb un cost de 2€ a 4€ o una ampolla de vi per compartir amb tots els amics o familiars o endur a casa.

 

La Vall de Mediona. Viu-la!
Mediona se situa entre la cota 300 i 781 i, ha estat històricament, una zona vitivinícola, de viticultors que han sabut adaptar-se a les condicions derivades d’unes vinyes d’altura. El projecte organitzat per 3 emprenedors de la Vall de Mediona, el sommelier Xavi Viles, l’enòleg LLuís Vich i l’empresari Joan Segura, torna a comptar amb l’agència de comunicació Vilateral en la producció i comunicació, i l’estudi de disseny Bildi en la gràfica.